Home / Tekst / Liječenje Kur'anom / “Opsjednuće džinnima kao sebeb upute i savjet onima koji se liječe”

“Opsjednuće džinnima kao sebeb upute i savjet onima koji se liječe”

Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Kad kažem „opsjednuće džinnima“ mislim, prvenstveno, na sihr ali i na sve druge vidove uznemiravanja od strane džinna.

Takva vrsta iskušenja je bila meni, kao i mnogima, sebeb upute i povratka islamu.

Rukja je, što i činjenično stanje govori, jedan od najuspješnijih oblika dawe, jer je i jedini način da ti bude lakše i da se izliječiš- okretanje Uzvišenom Allahu i traženje Njegovog zadovoljstva.

Nije slučaj sa svima, ali većina nas je i zaradila takvo stanje jer smo bili daleko od vjere.

Pa, hvala Allahu na iskušenju koje nas je vratilo Njemu.

Ovaj tekst je posvećen svima koji se liječe, naročito onima koji su početnici u liječenju, a ponajviše onima koji se liječe a ne praktikuju vjeru. Vrlo je vjerovatno da će to mnogima djelovati grubo, ali je Allah svjedok da to činim samo ne bih li pomogla.

A sada, da te pitam- Kako misliš i kako očekuješ da te Allah izliječi a ne obavljaš ono što ti je emanet i ono što je tvoja osnovna dužnost u životu na ovom svijetu- VJEROVANJE I POKORNOST UZVIŠENOM ALLAHU?!!

Čime ti misliš da si zaslužio/la lijek a okrenuo/la si ledja Onome Koji te je Stvorio, Onome u Čijoj je moći sve i Jedinom Koji ti može podati izliječenje i osloboditi te muke koja te snašla??

Ne zavaravaj se time što ideš kod učača rukje koji je iskusan, učen, priznat i poznat, ne zavaravaj se terapijama, redovnim odlascima na rukje, sve će ti to pomoći samo donekle, do granice koju je Allah već odredio. Možeš se ti i izliječiti, očisiti od džinna i biti dobro- ali samo donekle, opet- DO GRANICE KOJU JE ALLAH VEĆ ODREDIO.

To ti kažem ja- koja sam bila u tom stanju.

Zasigurno znaš da ima slučajeva medju hrišćanima koji su se izliječili od sihra, to je Allahova milost, ali isto tako znaš da su, posle odredjenog vremena, bili u istom ili još gorem stanju.

A zašto? ZATO ŠTO – ako nisi vjernik i ako se ne pridržavaš propisa vjere ti nemaš štit, ti nemaš oslonac i džinnima si vrlo lak plijen.

Prva linija „odbrane“ i štita je NAMAZ.

PET DNEVNIH NAMAZA I KLANJANJE ISTIH U NJIHOVO VRIJEME JE STROGA OBAVEZA. Tu nema priče, tu nema polemisanja, tu nema vrdanja, izbjegavanja, niti IKAKVOG OPRAVDANJA (osim ako nisi malodobrno dijete ili psihijatrijski slučaj.)

Ko ne klanja 5 vakata namaza svakodnevno čini najveći grijeh posle širka (pripisivanje Allahu sudruga). Pa neka se ne čudi što mu život ne ide od ruke, i što nema bereketa, sloge i hajra u porodici, imetku, zdravlju. A tek kad dođe smrt ide još veća kazna. I nema druge prilike.

Kaže Uzvišeni Allah:
„Misle li oni koji čine zla djela da ćemo s njima postupiti jednako kao sa onima koji vjeruju i dobra djela čine, da će im život i smrt biti isti? Kako loše rasuđuju!“ (Kur’an, 45:14)

Shodno tome- Počni da obavljaš namaz, ako već nisi, redovno a ne-   klanjam podne a ikindiju i akšam ću u jacijsko vrijeme.

Kada namaz počneš redovno obavljati ispunio si svoj emanet, ušao u okrilje Allahove milosti i postavio sebi temelj zaštite i „prečicu“ ka liječenju od džinna.

Dodatno jačanje štita su redovni zikr, učenje Kur’ ana, klonjenje od grijeha, pozivanje na dobro i činjenje dobrih djela.

Za žene postoji još jedan štit- HIDžAB!

Takodje, stroga obaveza za svaku šerijatski punoljetnu ženu.

Takodje- nema izbjegavanja, nema vrdanja, nema sutra ću, jer sutra nam zemlja možda bude pokrivač. Nema „ Ne da mi babo, brat,majka, muž.“, nema. „ Pokriću se kad se udam, kad se zaposlim, kad rodim, kad ostarim.“ NEMOJ MAZATI SEBI OČI DA NE MOŽEŠ. MOŽEŠ, VJERUJ MI…

Onog trena kad si čula da je hidžab farz a nisi ga obukla tebi se svaki dan piše grijeh što ga ne nosis a takodje i grijesi svih onih kojima nije dozvoljeno da te gledaju otkrivenu, a gledaju te, jer ti ne nosis svoj „Štit“.

Dakle- Čini ono čime te Allah obavezao i ono čime je On zadovoljan, pazi na granice i propise i videćeš kako, prije svega, tvoja duša nalazi mir i sreću, a potom i koliko manje sihr i džinni utiči na tebe, videćeš i osjetiti kako Allah čuva, liječi čini sretnim one koji Mu se pokoravaju.

Naravno, ima dobrih vjernika koji su iskušani džinnskim opsijedanjem ali o tome ćemo u nekom narednom textu.

Molim Allaha da nas uputi, učvrsti, očisti, izliječi, zaštiti i da nam samo ono što je dobro za nas. Amin.

Marina Paljušević

Jul 2018.

 

 

About irfan

Pogledaj takođe

Sihr- uticaj i vrste

  Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu. Ibn Kudame, za značenje sihra u šerijatskoj …