Home / Novosti / Aktuelno / Najkraća priča na svijetu od 5 riječi koja će vam slomiti srce…

Najkraća priča na svijetu od 5 riječi koja će vam slomiti srce…

Dok je još bio sasvim mlad, Ernest Hemingvej navodno se našao u društvu kolega pisaca i izjavio kako on može da napiše kompletnu priču u samo šest riječi.

Ostali pisci mu nisu vjerovali, pa su odlučili da učine situaciju zanimljivijom. Svi su uložili po 10 dolara i kladili se da je to neizvodljivo, bar tako kaže legenda o slavnom piscu.

Ernest Hemingvej je zatim uzeo salvetu sa stola i na njoj napisao šest riječi.

Nije želio da ih pročita naglas, već je salvetu dao prvom kolegi do sebe.

Ona je zatim kružila od osobe do osobe, a kada su svi pročitali njen sadržaj jednoglasno su se složili da je šest riječi apsolutno dovoljno da se napiše jedna priča.

Naravno, priča je svakako mogla da sadrži i nešto više, ali ovih nekoliko biranih riječi teraju svakog od nas da napravi sopstveni nastavak.

Danas, kada je muslimanska krv postala bezvrijedna, kada svijet plače za životinjama a okreće glavu od nevine muslimanske djece,  može se napisati još kraća priča, a ona izgleda ovako:

Na prodaju dječije cipelice. Muslimanske…

syrian boy

Pogledajte video koju prikazuje sirijskog mališana, koga su talasi svjetske nepravde i zla udavili i izbacili na obalu nemoći i nemara. Sirijska djeca umiru, bez vatana koji bi ih prigrlio, i bez zemlje koja bi primila njihova tijela…

Gospodaru naš, smiluj nam se i oprosti nam i popravi naše stanje!

About pozivistine

Pogledaj takođe

Istina o kamenu koji lebdi u vazduhu! (Video)

Postoji puno predaja i priča koje se mogu naći na internetu, a često se čuju …