Home / Novosti / Svet / Dr. Zakir Naik se trenutno suočava sa velikim iskušenjima

Dr. Zakir Naik se trenutno suočava sa velikim iskušenjima

Dr. Zakir Naik je jedan od najaktivnijih i najučenijih islamskih učenjaka i daija na svijetu. Iz godine u godinu ima na desetine predavanja o Islamu, Kršćanstvu, Budizmu, Hinduizmu…

Učenik je Šejha Ahmeda Deedata, kojem je Deedat rekao: ‘Sinko, ono što si ti uspio za četiri godine, ja nisam to uspio za četrdeset godina’. Također, nazvao ga je ‘Deedat +’.

Da mu Allah pomogne, indijski i bangladeški mediji vode ovih dana žestoku kampanju protiv njega, i njegova Islamska fondacija za istraživanje je zatvorena.

Mnogi neprijatelji Islama žele da ga optuže za podsticanje za terorizam (zbog nedavnog terorističkog napada u Bangladešu, za kojeg su navodno napadači rekli da su gledali Zakirova predavanja), a u toj kampanji su im se pridružile i rafidije iz Indije, tzv. ‘Husejnovi tigrovi’, koji su čak ucijenili njegovu glavu za 150.000 američkih dolara.

Indijska vlada je naredila da se pregledaju sva šejhova predavanja ne bi li našli nešto što bi im poslužilo kao materijal za optužbu. Zakir Naik je trenutno u Mekki na umri i još uvijek ne može da se vrati u svoju domovinu. Uputite dovu za njega i za sve muslimane ovog svijeta!

Na društvenoj mreži ‘Twitter’ pokrenut je i hashtag u odbranu Šejha – #SupportZakirNaik, te ga i vi od sada možete podržati. Za samo sat vremena, ovaj trend je postao 1. na listi u Mumbaiju i među prva tri u Indiji, zemlji koja inače ima preko milijardu stanovnika.

Evo dokaza koliko se Zakir Naik trudi u širenju Allahove vjere, saznajte koliko ova gromada od čovjeka dnevno spava.

About pozivistine