Home / Tekst / Liječenje Kur'anom / Nevjernik i opsjednutost i vjernik i opsjednutost

Nevjernik i opsjednutost i vjernik i opsjednutost

Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Kao nekadašnja nevjernica a sadašnja, hvala Allahu, vjernica- imam potrebu da razdvojim ova dva pojma, jer razlika izmedju onog koji je nevjernik a opsjednut je džinnima i onog koji je vjernik a takodje je opsjednut- je poput razlike izmedju zemlje i nebesa.

Nevjernik je, maltene, cio život pod uticajem šejtana, jer kad nema vjere u njegovim prsima, on je šejtanu poput marionete kojom, Allahovom dozvolom, on upravlja kako poželi. Pa, samim tim širk, teški grijesi i potpuna zabluda su sastavni dio takvog života, gdje se noći i dani provode u potpunom beznadju, tu je šejtan obavio veliki dio svog posla i oni su, samim tim, opsjednuti i obmanuti i bez direktnog, njima namijenjenog, sihra.

Medjutim, kod onih koji su, i pored zablude, dodatno, pod uticajem sihra život se okrene, bukvalno rečeno, naopačke.

Znam iz sopstvenog primjera, kada sam imala jake aritmije, glavobolje, oduzetost, suicidne ideje i halucinacije.

U takvim situacijama vidiš da nešto nije u redu ali bi radije priznao sebi i drugima da si lud i da ti je mjesto u duševnoj bolnici, nego li makar i pomislio (a kamoli povjerovao) da zaista postoje džinni i sihr.

Ljudi su u takvim situacijama očajni, ubijedjeni da su psihički oboljeli, traže pomoć kod ljekara i “nadriljekara” a to ih još više vuče u ponor i beznadje koje na kraju kao ishod ima ili potpun gubitak (sebe, zdravlja,imetka, porodice, razuma, pa čak i samoubistvo) ili MILOST GOSPODARA SVJETOVA I UPUTU.

Hvala Allahu, ja sam jedna od onih kojima je Allah dao uputu, u suprotnom, samo On zna šta bi danas samnom bilo i da li bih, da sam ostala hrišćanka i u takvom stanju, uopšte bila živa.

Kada se spusti Allahova odredba da se neki čovjek vjeri okrene (nebitno da li je bio druge vjere ili rodjen kao musliman ali vjeru nije praktikovao) tada nastaje drugi princip funkcionisanja na relaciji čovjek-džinn.

Onog trena, kada čovjek počne izvršavati ono čime ga je Allah zadužio on ulazi pod okrilje Njegove milosti i zaštite.

Vjerniku je na tacni dato znanje počevši od toga kako prepoznati simptome džinnskog opsijedanja, pa završivši sa tim kako se izlijećiti i zaštititi od istih. Vjernik može biti opsjednut, naravno, ali sve to kod njega prolazi mnogo blaže, sa više strpljenja, nade i borbe, sa više ibadeta, sa više optimizma, oslonca na Gospodara jer je on svjestan da je to iskušenje od Njegovog Gospodara i svjestan je da čak i kad njegovo liječenje potraje, u tome je Allahova mudrost i veliki hajr, a kakva li je tek Allahova nagrada za iskušenja na kojima smo strpljivi.

Dok džinni u tijelu nevjernika uživaju, isti se u tijelu vjernika itekako pate i muče i samo je pitanje dana kada će, Allahovom voljom, izaći ili biti ubijeni.

Nevjernik će od ljekara do ljekara lutati, davati ogromne sume novca, možda čak i na sihirbaze iz neznanja, tražeći olakšanje i opet mu neće biti lakše, dok će vjernik namaz klanjati, Kur’ an učiti, postiti, grijeha se kloniti, dobro činiti i sve to tražeći LIJEK OD JEDNOG I JEDINOG, SVEMOGUĆEG, KOJI DAJE  BOLEST I LIJEK I SMRT I ŽIVOT.

Hvala Allahu na isukušenjima ove prirode a koja su mnogima od nas bila sebebom upute. Jer, kad si vjernik sve je lakše i ljepše.

Molim Allaha da nas uputi, učvrsti, ojača, pomogne, izliječi, zaštiti i da nam poda samo ono što je dobro za nas. Amin.

Marina Paljušević

Jul 2018.

Podijelite vaša iskustva kako bi pomogli i olakšali drugima,

šaljite nam vaše priče i pitanja na:

https://www.facebook.com/PozivIstine/

ili na e-mail: pozivistine@hotmail.com

About irfan

Pogledaj takođe

Sihr- uticaj i vrste

  Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu. Ibn Kudame, za značenje sihra u šerijatskoj …