Home / Tekst / Prihvatili su islam / Uvek sam žudela za osećajem ispunjenja, a onda sam pronašla islam…

Uvek sam žudela za osećajem ispunjenja, a onda sam pronašla islam…

Još sam nova u veri jer sam prihvatila islam tek pre nekoliko meseci. Tako da je ovaj ramazan poprilično poseban. Ne samo da se suzdržavam od hrane i pića, isto tako učim da kontrolišem svoje strasti i emocije.

Za osobu koja je bila uveliko za zabavljanje i modele i sve ono što ide uz to, ova samokontrola može biti pravi izazov, ali se snalazim. Moji se roditelji ljute na mene ali ja to razumem i ostajem mirna čak i kada oni postanu agresivni.

Mislim da su se pomirili sa mojom verom jer me sada ne sprečavaju da postim i da obavljam namaz.

Zahvalna sam Bogu što mi je pokazao Pravi put i što mi je dao novu svrhu u mom životu koji je brzo skretao u pogrešnom smeru. Većina mojih večeri su bile izlasci u Dubaiju i dok sam imala sva svetska uživanja nikada nisam bila potpuno zadovoljna i uvek sam žudela za osećajem ispunjenja.

Tražila sam rešenja ali nisam našla nijedno, i sve više i više sam tonula u vrtlog depresije. Bila sam na ivici ponora kada sam odjednom dobila ono što bi mogli opisati kao nebeski poziv.

Sećam se kada sam prvi put izgovorila šehadet (svedočenje koje osoba izgovara kada prihvata islam) blizu moje kuće u naselju Šardže Majsalun. Bila sam preplavljena osećajima, nisam mogla da obuzmem suze. Osećala sam da suze spiraju osećaj krivice koji je spaljivao moje srce godinama. Sada sam zadovoljna životom i osećam mirnoću.

Učenjak u centru Kelime mi je dao novo ime – Džennet što znači Raj. Ja sam dodala Išara (smernica) kao prefiks. Tako da moje novo ime znači Smer prema Raju. Danas sledim sva učenja islama i ne osećam potrebu da se ulepšavam da bih zadivila ljude kao nekada.

U ovom blagoslovljenom mesecu milosti, tražiću oprost od Boga i moliću za moje prijatelje i rodbinu, posebno za moje roditelje koje najviše volim.

Ramazan može biti posebno usamljen za nove muslimane, ali srećom našla sam prijatelja u Plemenitom Kur’anu. Želim da sačuvam ovo prijateljstvo do kraja mog života. Što je duže ovo prijateljstvo to ću više saznati njegovih tajni jer prijatelj ne otkriva tajne onome ko sedi sa njime nekoliko minuta i onda ode.

Išara Džennet (Pre: Chandini Mohankumar)

Nacionalnost: Indijka, bivša hinduistkinja
Prevod: Redžo Muratović

Obrada: www.pozivistine.com

About pozivistine

Pogledaj takođe

Šta je najvažnije nakon prihvatanja Islama?

Sve više ljudi u svijetu, kao i zemljama sa prostora Balkana, poput Bosne i Hercegovine, …