Home / Tekst / Prihvatili su islam / Japanac Ali Kawanishi – ljepota i jednostavnost islama bili su razlozi zbog kojih sam prihvatio islam

Japanac Ali Kawanishi – ljepota i jednostavnost islama bili su razlozi zbog kojih sam prihvatio islam

Moje prvo upoznavanje sa Islamom se desilo kada sam krenuo na fakultet. Tada nisam bio musliman niti sam htio postati! Za vrijeme studija, sve mi se više počeo sviđati Islam te sam sprijateljio sa mnogim muslimanima koji su došli u Japan. U Islamu me se najviše dojmila historija, duhovnost i islamski principi poput darežljivosti itd…

Ljepota i jednostavnost Islama, bili su razlozi zbog kojih sam primio islam prije nekoliko godina. Prešao sam sa budizma na islam i vidio da su učenja ove vjere put do najvećeg morala.

Pronašao sam mnoge sličnosti između japanskog i muslimanskog društva. Na primjer: Japanci vole čistoću i vole biti čisti. S druge strane, u Islamu, muslimani uzimaju abdest mnogo puta u toku dana.

Časni Kur’an je najveća i najbolja poruka (poslanica) od Allaha. Kur’an i hadis (Poslanikova praksa) sadrže sve što je jednom muslimanu potrebno, kako bi poznavao svoju vjeru i svrhu u životu.

Islam nudi rješenja za mnoge stvari i probleme s kojima se svakodneno suočavamo. A učenje Kur’ana u namazu, u moje srce unosi sreću i zadovoljstvo.

Ali Kawanishi

Nacionalnost: Japanac, bivši budist.

Preveo: Amir Abdullah

www.pozivistine.com

About pozivistine

Pogledaj takođe

Šta je najvažnije nakon prihvatanja Islama?

Sve više ljudi u svijetu, kao i zemljama sa prostora Balkana, poput Bosne i Hercegovine, …