Home / Tekst / Liječenje Kur'anom / 4. Ispovjesti opsihrenih: Tražio sam od majke da me vodi u ludnicu…

4. Ispovjesti opsihrenih: Tražio sam od majke da me vodi u ludnicu…

Esselamu Aleikum. Odlučio sam s vama podijeliti svoje iskustvo sa sihirom.

Prije svega želim da nas dragi Allah zaštiti od svakog zla, dušmana, džina, sihira, šejtana, džehenema i đzehenemske vatre. Amin.

Prvo da vam kažem o sebi, čitav život me je porodica odgajala u vjeri, babo hadžija, nana hadžinica, svi klanjaju, poste, ispunjavaju farzove.

A ja sam odrastao u državi gdje su većina katolici, i u takvom sam društvu. Iako sam postio ramazane uvijek, tokom ramazana sve klanjao i ne činio poroke, kad bi prošao ramazan opet prestanem klanjat, tu i tamo neki namaz i redovno džuma namazi ali licemjerje je ostalo, pio sam alkohol, konzumirao droge, tetovirao se, bludničio.

Uvijek sam osjećao da imam neki problem sa džinima jer sam htio na pravi put, a nisam mogao, jednostavno mi je teško bilo maknuti se od poroka, jer sam taj život vidio puno zabavnijim nego život vjernika. Te ljudi kojima sam tada bio okružen sam mislio da su mi najbolji prijatelji ali nažalost nisu bili.

Moja priča sa sihirom počinje prije 2 godine i 10 mjeseci. Imao sam curu danas mi je žena koja je prešla na Islam. Odjednom prije manje od 3 godine mi se počela nenormalno sviđati jedna druga cura i samo sam o njoj razmišljao, toliko mi se sviđala da sam ostavio svoju curu kako bih mogao bludničiti s ovom drugom i tako ja nekih mjesec dana skroz skrenuo s pravog puta, blud, često alkohol, napušavanja i odjednom krene usred noći meni mozak radit 200 na sat neopisivo nešto, samo slika te cure za kojom sam bio lud i mozak radi brzo, a ja ludim.

I odem probudit roditelje da im kažem da nisam dobro da ne znam šta mi se dešava i hvala Allahu mama mi u pogledu prepozna da to nisu moje oči i pogled nego šjetanske jer je imala iskustva sa sihrom u obitelji i prepoznala je.

I tako sam par noći zaredom imao napadaje neopisive riječima da bih se obratio nakon toga svom rahmetli rođaku da mu dragi Allah dženet podari i nagradi ga sa sve što je napravio za mene i ostale ljude i on mi kaže da dođem u BIH na rukju.

I odem ja s roditeljima i bratom u BIH i prve 2 rukje malo mi se glava sama vrtila, ništa strašno, da bih sutra dan ja otišao malo prošetati po gradu i odjednom krene hladan znoj, vrti mi se u glavi, kao da vidim sliku 2D, a ne 3D i skužim ja da mi se aktiviralo sve ovo sad i brzo u auto i prema kući u BIH i zovemo rođaka rahmetli da brzo dođe, a u međuvremenu kad sam došao kući počeli su džinski napadi se manifestirati da sam hodao na prstima i grčio se i mama me stavila u krevet i Kur’an na prsa da bih iz mene džin poceo lajat na nju kao pas ljuto. Ja sam sve čuo i bio svijestan, samo što nisam mogao kontrolirati to…

I kad je rođak rahmetli došao uzeo sam abdest i krenulo je učenje rukje, čim je počela sura Jusuf ja sam se zalijepio za trosjed i ruke mi se raširile i na toj rukji je bilo kao na horor filmu, iz mene glasovi… Džin izmislio priču tko mi je napravio sihir i zašto, sve slago ali je rođak znao da laže hvala Allahu.

I ostanem ja još u BIH 5 dana sa drugim učačem kojeg mi je rođak preporučio da ih Allah obojicu nagradi. Nakon prve rukje prouči mi učač na vodu i kaže mi da navečer popijem i da se okupam i šta da učim na vodu ubuduće. Kad sam popio vodu srce mi je lupalo cijelu noć kao da ću umrijeti, pio sam tablete za smirenje, ali nije pomagalo i tek ujutro se smirilo i tu tek počinje borba.

Tek se sad sihir aktivirao i valjda sihirbazi slali džine da me napadaju više. 2 godine je trajala borba, išao sam još kod 2 učača različita, ukupno sam imao 50-60 i više rukija, što od učača, što sam, što mi je brat učio.

Simptomi su samo dolazili, kako bi jedan prošao drugi bi došao, bojao sam se izaći iz kuće od straha, mozak mi je znao blokirat da ne mogu ništa shvatit, bio sam tup, glasovi u glavi, misli opsesivne kojih se ne možeš riješiti, nesanica, znao sam zamjeniti san s realnosti, razmisljao o svakom gutljaju sline, o udahu i izdahu, noćne more i ružni svakodnevni snovi, zujanje u usima koje mi je i ostalo dan danas i te misli opsesivne al ne toliko jako hvala Allahu sve se smirilo.

Kad su krenuli glasovi u glavi to mi je bilo najgore i ludio sam i tražio mamu da me u ludnicu vodi i govorio da sam lud iako sam se uvjerio ranije da je sihr sve, ali šejtan te i dalje uvjerava da si lud.

I majka je dosla do broja jednog učača iz HR koji mi je jako pomogao i postao kao član nase obitelji da ga dragi Allah nagradi i olaksa mu borbu sa tim prokletim zlom.

Nazvao sam ga nakon što sam broj dobio i ispričao mu simptome i šta sam sve prošao, on mi je samo rekao ajde sad se smiri ja ću nešto proučiti pa ćemo vidjeti jel ima džina ili si za psihijatriju, i tako krene on na telefon učiti suru Saffat a ja se odmah krenem gušiti i paranoja neka i on stane i kaže samo dođite što prije do mene.

Došli smo i učio mi je sat do dva vremena i pričao sa džinom, ovaj nije puno odgovarao ali su se sporazumjeli. Džin je rekao tko mi je to napravio i da sam pojeo sihir i da mi je namjenjeno da poludim i da se ubijem. Također je rekao da bi džin koji je u meni davno otišao jer sam i prije njega imao jako puno rukija i terapija ali da je i on vezan sihrom – da me nikad ne napusti, a ne samo ja.

I krenule su terapije neke duge i 3 sata. I tako svakodnevno, imao sam i dalje napade, znao ga zvat usred noći.

I nakon 2 godine samo se sve smirilo hvala Allahu, a ja sam u te 2 godine do dana današnjeg ostavio sve poroke, oženio se šerijetski za curu s početka ove priče koja je bila uz mene iako sam je ostavio bio, klanjam svaki namaz, naučio čitati Kur’an, a da me dragi Allah nije počastio sihirom nikad nebi postao ovakav kakav sam danas.

Hvala Allahu na toj kušnji jer on zna šta je najbolje za nas.

Moja borba još traje, imam malo neke misli opsesivne, zujanje u usima, ali hvala Allahu dobro sam, 99% bolje.

Prije sihira sam bio nezadovoljan, nisam posao mogao naći, a kad sam se okrenuo na pravi put sve mi se posložilo i posao i život i zdravlje hvala Allahu dragom.

Dzini su lukavi i ne nasjedajte na njihove trikove da mislite da ste ludi i da nikad neće proći, samo se uzdajte u Allaha jer on liječi, a ne učači. Učači su tu da vam dijagnosticiraju bolest, daju terapiju, a dragi Allah je dozvolio da vas to zadesi on će to i maknuti kad budete spremni.

Sihir je teška borba, budite saburli i klanjajte namaze, uz farzove i nocne i sto vise nafila i dragi Allah kad ON odredi ce vas oslobodit kušnje inšallah.

Molim Allaha da nas uputi na pravi put, sačuva svskog zla, da nam dobro na ovom i na onom svijetu i svaki hajr. Da nam da halal nafaku, živu i zdravu djecu koja će biti u Islamu inšallah i da preselimo s dunjaluka kao muslimani.

MOLIM VAS DA OSTANE ANONIMNO, OVO SAM POSLAO KAKO BI MOJ PRIMJER MOŽDA INŠALLAH POMOGAO NEKOME. ESSELAMU ALEIKUM.

Jul, 2018.

Podijelite vaša iskustva kako bi pomogli i olakšali drugima,

šaljite nam vaše priče i pitanja na:

https://www.facebook.com/PozivIstine/

ili na e-mail: pozivistine@hotmail.com

About pozivistine

Pogledaj takođe

Pravila lijepog ponašanja prilikom upućivanja dove i uzroci njenog primanja

Pravila ponašanja prilikom upućivanja dove su mnogobrojna, i islamski učenjaci su naširoko govorili o ovom …