Home / Tekst / Hrišćanstvo na vagi istine / Usmrtio sina zbog tuđe greške…?

Usmrtio sina zbog tuđe greške…?

Jedan čovek je držao firmu u jednom mestu. Sve je bilo u redu dok jednog dana neki od radnika nisu pogrešili. Gazda se puno naljutio i nije znao šta da radi, nije mogao da im oprosti. Zbog greške par radnika bio je ljut i na sve ostale radnike. Svi radnici su bili pod teretom. Takvo stanje je potrajalo neko vreme, sve dok jednog dana gazda nije odlučio šta da radi…

Pozvao je svog jedinog sina, i dao je da se usmrti u najvećim mukama i boli kako bi mogao da oprosti radnicima. Bolovi, plač i jaukanje su bili strašni, ali to ga nije odvratilo od odluke.

Na kraju, kada se sve završilo, došlo je do ispitivanja događaja. Ispitivalo se zbog čega je otac usmrtio svog sina, kada je sin bio nevin i nije imao nikakve veze sa počinjenim greškama…?

Nećete verovati ali radnici su opravdavali gazdu i rekli da je to zbog gazdine milosti i njegove ljubavi prema njima. Štaviše, bili su srećni odvijanjem situacije. Time je prestao svaki smisao razuma i inteligencije…

A onda kada su bili upitani, ako je gazda milostiv i ukoliko je želio da pokaže ljubav prema vama, zar nije mogao jednostavno da vam oprosti, bez da muči i usmrti svog nevinog sina…? Svakako, odgovora nije bilo…


Dragi čitaoci, verujem da niko od vas ne bi mogao reći da je gazda normalan čovek i da je ispravno ovo što je uradio. Nažalost, ova zamišljena priča je odraz hrišćanskog verovanja, koje ne može biti ništa drugo nego neispravnaо i neistinitо. U Bibliji stoji:

U tome se pokaza ljubav Božija prema nama što je Bog Sina svojega Jedinorodnoga poslao u svet da živimo Njime. U tome je ljubav, ne što mi zavoljesmo Boga, nego što On zavolje nas, i posla Sina svojega, kao žrtvu pomirenja za grehe naše. (Jovanova, 10-11)

Vrlo je teško objasniti hrišćansko verovanje, zato što sami hrišćani imaju različite vizije i verovanja po pitanju Isusa. Neki kažu da je Isus bogočovek, od Oca Boga i majke device Marije. Drugi kažu da je Isus Bog, tj. manifestacija Boga u ljudskom telu. Treći govore, da je Isus Božiji sin i da sedi sa desne strane Boga i upravlja svetom itd. S toga je teško odrediti da li je Bog žrtvovao sam Sebe ili je pak žrtvovaо Svog sina ili Svoju manifestaciju ili sve zajedno…

Međutim, ono u čemu se u svom pogrešnom verovanju slažu jeste da je Isus žrtvovan za iskup ljudskih greha kako bi spasio čovečanstvo. Tako svako ko veruje u Hrista, on se spasio i oslobođen je od svojih grehova, jer ih je Hristos iskupio od grehova Svojim stradanjem na krstu. A time je oslobodio čoveka i od smrti i smrtnosti, jer je Hristos svojim stradanjem otvorio vrata Carstva nebeskog.

Nažalost, ovakvo pogubno učenje dovelo je do toga da ljudi žive i rade onako kako hoće, sa ubeđenjem da će im sve biti oprošteno jer Bog je Ljubav. U to ime učinjeni si veliki zločini i zverstva tokom istorije koja jednostavno budu oproštena u ime Isusa od strane sveštenog lica Tajnom pokajanja. Jer po njima episkopi i sveštenici, kao naslednici apostola, imaju tu moć da opraštaju grehe, jer reče Isus apostolima: “Primite Duha Svetoga. Kojima oprostite grehe oprostiće im se; i kojima zadržite zadržaće se.” (Jovan 22:22-23). Očita tragedija se javi kada sveštena lica budu uhvaćena u pedofiliji i homoseksualizmu, i mnogim drugim nečasnim stvarima.

Nasuprot tome istinski Bog u Svojoj poslednjoj objavi čovečanstvu kaže:

Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – videće ga, a onaj ko bude uradio koliko trun zla – videće ga. (Kur’an, Al-Zilzal, 7-8)

I bojte se Dana kada ćete se svi Bogu vratiti, kada će se svakome ono što je zaslužio isplatiti, – nikome krivo neće učinjeno biti. (Kur’an, Al-Baqara, 281)

Uzvišen je Bog od onoga što Mu prepisuju…

Pa ima li onoga ko bi pouku uzeo???

www.pozivistine.com

 

About pozivistine

Pogledaj takođe

Deset najstrašnijih perioda u istoriji hrišćanstva koji su promijenili njegov tok

Sledećih deset perioda su bila najstrašniji u celoj istoriji hrišćanstva: Prvi period: g., period vladavine …