Home / Tekst / Prihvatili su islam / Odvojite vreme da biste širili ovu prekrasnu veru

Odvojite vreme da biste širili ovu prekrasnu veru

Danas dok sam se vraćao sa džuma- namaza video sam kako ovaj čovek sedi ispred našeg mesdžida. Pozvao me je i pitao da li sme da me nešto pita. Rekao sam mu naravno da može. On mi reče slušaj: “Pijem alkohol, pušim i beskućnik sam pa smrdim, osećam da nisam dostojan da uđem u Allahovu kuću jer nisam čist. Ali danas je petak tako da sam odlučio da barem dođem i budem na parkingu. Ne mogu da hodam tako da sam morao koristiti invalidska kolica da pređem dve milje. Ali samo sam hteo da te pitam. Jako sam se trudio ali ne mogu da govorim arapski, da li je u redu da se samo molim na engleskom jeziku”.


Plakalo mi se, pomislio sam – subhanaAllah ovaj čovek ne može pomerati noge ali je ipak prešao sav ovaj put samo da bi bio na parkingu mesdžida jer je džuma. Onda sam ga upitao da li je musliman? On mi reče da nije, ali da želi da bude.


Odgovorili smo na sva njegova pitanja, a onda ga upitali da li veruje u Allaha i sve njegove poslanike? On je kazao da vjeruje. “Da li veruješ da je poslanik Muhammed, s.a.v.s., posljednji poslanik?” On je kazao da vjeruje. Onda smo mu moj prijatelj Bilal i ja rekli da ponavlja za nama i on je izgovorio šehadet. Bilo je predivno.

Nikada ne znate ono što je Allah stavio u srca ljudi. Mnogi su samo pogledali ovog čoveka i nastavili da hodaju. Odvojite vreme da biste širili ovu prekrasnu veru.

About pozivistine

Pogledaj takođe

Šta je najvažnije nakon prihvatanja Islama?

Sve više ljudi u svijetu, kao i zemljama sa prostora Balkana, poput Bosne i Hercegovine, …