Home / Tekst / Prihvatili su islam / Makedonka Katerina Zaova iz Prilepa primila ISLAM

Makedonka Katerina Zaova iz Prilepa primila ISLAM

Bila sam nemoćna, ali mi je Allah poslao čoveka, Muslimana, koga sam upoznala u Skoplju, preko koga sam doznala istinu, napisala je u svojoj ispovesti na Fejsbuku Katerina

Mlada Makedonka, Katerina Zaova ( 24 ) iz Prilepa, koja je promenila veru i prešla u islam da bi našla duhovni mir, na svet je donela zdravo muško dete kojem su dali ime Edin.

Katerinin suprug, Jasmin Fetahović je za portal “Almakos” izjavio da je veoma srećan što je njihov brak krunisan naslednikom.

Ne znam kako to da opišem, ali mogu reći da smo nas dvoje zadovoljni činjenicom da se u našoj porodici rodio anđeo, mlad naslednik porodice. Ovo dete normalno pripada svim muslimanima, a poštujući principe islama, dali smo mu ime Edin –izjavio je srećni otac Jasmin Fetahović.

 

Njihov dom je ovih dana pun gostiju koji se raduju prinovi, a posetiće ih i Katerinini roditelji, koji su se u početku protivili odluci njihove ćerke da promeni veru i pređe u islam.

Razlog zašto je to uradila, ona je početkom ove godine detaljno opisala na svojoj Fejsbuk stranici. Njena priča je tada izazvala veliki interes i polemike na socijalnim mrežama, pa se razvila oštra diskusija u kojoj su je jedni osuđivali, a drugi podržavali.

Zaova je rođena u hrišćanskoj porodici, a odrastala je bez oca. Bojala se da izlazi sa drugaricama, plašila se lošeg društva, a često je razmišljala šta znači život, zašto se rodila, zašto postoji. Sa godinama je i njeno interesovanje za veru raslo.

Skoro svako veče molila sam Boga da mi olakša život. Plakala sam i čitala Bibliju, išla u crkvu, molila se, ali nikako nisam uspevala da nađem utehu. Pomislila sam da hrišćanstvo nije prava vera za mene, ali nisam znala šta tačno tražim. Bila sam nemoćna, ali mi je Alah poslao čoveka, Muslimana, koga sam upoznala u Skoplju, preko koga sam doznala istinu, napisala je u svojoj ispovesti na Fejsbuku Katerina Zaova.

On joj je pričao o islamu i poklonio joj Kuran, a kada ga je pročitala u njoj se, kaže, sve promenilo. Doznala je ono što je godinama tražila, otkrila je istinu, suštinu života i na kraju je odlučila da pređe u islam. To je uradila u jednoj džamiji u Bitolju, a kada se vratla kući sa hidžabom, njena majka i sestra su pobesneli.

Kada su me videli sa hidžabom bili su iznenađeni i veoma ljuti. Ja sam bila smirena, plakala sam pred njima, gušila se u suzama i ništa im nisam govorila, ali se nisam pokajala, napisala je Katerina Zaova.

About irfan

Pogledaj takođe

Šta je najvažnije nakon prihvatanja Islama?

Sve više ljudi u svijetu, kao i zemljama sa prostora Balkana, poput Bosne i Hercegovine, …