Home / Novosti / Aktuelno / Saudijska Arabija najveći donator sirijskim i drugim izbjeglicama na svijetu! Više od pola miliona državljana Sirije boravi u Saudiji…

Saudijska Arabija najveći donator sirijskim i drugim izbjeglicama na svijetu! Više od pola miliona državljana Sirije boravi u Saudiji…

Američki, Evropski i Iranski mediji žele prikazati da jedino SAD i Evropa pomaže sirijskim i drugim izbjeglicama, što nije tačno.

Tačno je da su Američki i evropski mediji jedan od najmoćnijih medija na svijetu, koji kreiraju sliku javnog mijenja, ali isto tako ne mogu promijeniti mišljenje ili ubediti one koji razmišljaju svojom glavom. Mediji su danas najopasnije oružje, i zato svjetske sile veliki dio novca ulažu u iste, kako bi svoju ulog11145236_10156132117515294_5601250644293904954_nu prikazali onako kako oni to žele.

Saudijsku Arabiju dnevno košta nekoliko miliona u pomaganju sirijskih izbjeglica, izbjeglica iz Burme, Somalije, Sudana, Iraka, Afganistana i drugih zemalja. Američka, evropska i iranska propaganda ne prestaje minimizrati i neutralisati Saudijsku Arabiju, kako bi je svijetu prikazali kao nemarnu za svoj narod i time umanjili popularnost Saudijske Arabije u svijetu.

Saudijski kralj Selman vodi drugačiju vanjsku politiku od svog prethodnika, koji je riješio da riješi problem na Bliskom Istoku, nakon što je izrabran za kralja Saudijske Arabije, odmah je krenuo u rješavanju problema u Jemenu, gdje su šiitski teroristi Husi ubili i zauzeli veliki dio zemlje Jemena.

Saudijska Arabija je prošle nedelje odobrila milijardu dolara za pomoć Jemenu i oporavak države.

Istina je da Saudijska Arabija ima problem prihvatiti još veći broj izbjeglica iz Sirije, ali isto tako, da bi izbjeglice došle do Saudijske Arabije moraju proći kroz Siriju, Jordan ili Irak pa tek onda ući u državu Arabiju, a što donosi velike rizike po djecu, žene i stare.

Otud je ‘najsigurniji’ put do Turske pa do evropskih zemalja, našta Američki i evropski mediji na masovan način linčuju Saudijsku Arabiju, da ih Saudijska Arabija izbjegava ili ne želi prihvatiti izbjeglice. A ono što je istina, Saudijska Arabije troši nekoliko miliona dnevno kako bi pomagali one kojima je pomoć potrebna.

S druge strane sirijski narod je različitog vjerskog ubjeđenja, tako da pretpostavljamo da oni koji su želeli ići u Saudiju da su pronašli način za to, dok oni koji su želeli Evropu krenuli su prema njoj.

SAD-u i Evropi i Iranu je u interesu da muslimani mrze Saudijsku Arabiju, cilj im je da muslimani omrznu Mekku i Medinu (sveta mjesta muslimana), jer se u njihovim medijima spominje kako saudijski kralj Selman, koristi pare od hadžija u svoje privatne svrhe, i troši ih na zlatne tepihe, automobile, ali od toga su vidljive samo riječi u njihovim medijima ali ne i fotografije ili video snimci, da postoje slike i video snimci, njihovi mediji bi na početnoj strani držali mjesecima takvu ‘ekskluzivnu’ vijest, i prikazali svijetu kako ‘oholi’ kralj trošli narodske pare.

Saudijski kralj Selman želi ujediniti Arapski svijet, nailazi na veliki otpor od SAD-a, evropskih zemalja i drugih izraelskih i iranskih lobista. SAD-u i Evropi je u interesu nestabilno stanje na Bliskom Istoku, a Saudijska Arabija želi takvo nešto promijeniti. Živimo u vremenu gdje ćemo biti svjedoci da će se krupne stvari dješavati, a pobjediće svakako ko je najispravniji.

Od početka rata do danas, više od pola miliona sirijskih državljana je nastanilo Saudijsku Arabiju. Međutim oni se ne nazivaju izbjeglicama, već im je dato pravo na boravak i posao.

Broj stranaca u Kraljevini Saudijskoj Arabiji iznosi više od 10 miliona, što predstavlja jednu trećinu stanovništva.

Da li je Saudijska Arabija ‘nemoćna’ ili nemaju vremena da se hvale pomaganjem izbjeglica, ili neće, u to ne ulazimo i nije nam jasno. Saudija i saudijski narod udjeljuje i javno i tajno, a više o djeliću njihove pomoći možete vidjeti na ovom linku:

https://www.facebook.com/notes/islam-mohamed/saudi-aid-to-syrian-refugees-is-enough-truths-revealed-lies-exposed/10156125779865294?hc_location=ufi


Raid ibn Halid Kurmuli, ambasador Saudijske Arabije u Italiji, izjavio je u srijedu (9.9.2015) da je njegova zemlja ugostila oko dva miliona izbjeglica i Jemena i Sirije. Ambasador je kazao kako te ljude u njegovoj zemlji ne smatraju izbjeglicama jer su im izdate vize za boravak i omogućeno im je pravo na rad, besplatno obrazovanje i zdravstvenu njegu. Ambasador je istakao da su građanima Sirije i Jemena koji su izbjegli u Saudijsku Arabiju izdate boravišne prema posebnoj odluci po kojoj se od njih ne traži ispunjavanje bilo kakvih uslova koji se inače zahtijevaju prilikom apliciranja za boravišnu dozvolu.

Saudijski ambasador Kurmuli posebno je naglasio da je Saudijska Arabija najveći donator humanitarne pomoći sirijskim i jemenskim izbjeglicama.

Ova izjava saudijskog abmasadora u Rimu reakcija je na kritike koje su upućene njegovoj zemlji da nije primila sirijske izbjeglice i da im ne pruža podršku.

Izvor: http://eldorar.com/node/85655

About pozivistine

Pogledaj takođe

Istina o kamenu koji lebdi u vazduhu! (Video)

Postoji puno predaja i priča koje se mogu naći na internetu, a često se čuju …